Junglecafé

Koud en guur in het voorjaar? In onze tropische jungle loopt de temperatuur met een beetje hulp van de zon al snel op naar heerlijke waarden. Op het terras aan het water met het geluid van de waterval op de achtergrond en een tropisch deuntje uit de radio waant u zich in het buitenland. U kunt hier heerlijk genieten van een kopje koffie met iets lekkers terwijl de kinderen de jungle verkennen. In het paalhutje kunnen zij de huid van een vogelspin of slang bestuderen en in de dierengrot zijn tal van verschillende dieren te ontdekken. Meer zin in zand? Dan kunnen lekker hun gang gaan in de zandbak waar onder het zand verschillende dino fossielen verstopt liggen.

This is the main content area

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque at odio lobortis, ultricies ipsum sed, laoreet erat. Vivamus sagittis justo eget pulvinar tristique. Cras consectetur a neque eu facilisis. Suspendisse mattis ornare porta. Etiam eget imperdiet metus. Donec auctor elit vel tristique ultricies. Mauris sed iaculis quam, eu tristique nulla.

Nulla vestibulum orci venenatis, porttitor purus at, consequat metus. Curabitur ipsum purus, venenatis a imperdiet eu, elementum id nisi. Sed aliquam, magna a dictum accumsan, neque libero blandit nunc, eu vestibulum ipsum lorem eget felis. Cras sagittis et lacus at convallis. Etiam congue accumsan posuere.

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Piranha

De piranha is een zoetwatervis en hij komt voor in de rivieren van de Zuid Amerikaanse jungle. Hij is is vrijwel ieder land in Zuid-Amerika te vinden. Recent zijn ze ook verschenen in het zuiden van de VS. De piranha staat bekend om zijn agressie. De mond van de piranha zit vol met scherpe, driehoekige tanden, die bij afbreken weer vervangen worden.

Duizendpoot

De duizendpoot is een langgerekt dier met heel veel pootjes. Het zijn er echter lang geen duizend. Sommige soorten hebben maar een paar tiental pootjes, andere soorten hebben tweehonderd paar poten. Aan hun kop hebben ze twee lange voelsprieten en twee grote gifkaken. De meeste duizendpoten zijn bruin tot grijs van kleur. Soorten uit de tropen zijn soms giftig en hebben felle waarschuwingskleuren.

Kameleon

De kameleon is een van de bekenste reptielsoorten. Hij zich kan heel snel en volledig van kleur veranderen en kan daarmee bijna elke mogelijke kleur of kleurencombinatie aannemen. De kameleon past zich niet zomaar aan elke achtergrond aan qua kleur. Een kameleon verandert in principe alleen van kleur wanneer er sprake is van stress of bedreigingen vanuit de omgeving. Wanneer een kameleon rustig is en zich op zijn gemak voelt zal hij niet van kleur veranderen.

Spinnen

Spinnen zijn er in diverse vormen, kleuren en maten. Een aantal tropische soorten wordt groter en heeft soms bonte kleuren, een markante lichaamsvorm of karakteristieke uitsteeksels. De meeste spinnen hebben echter een goede camouflage. Een aantal spinnen is zo sterk gecamoufleerd dat ze niet meer als zodanig te herkennen zijn. Voorbeelden zijn spinnen die lijken op dierlijke uitwerpselen of plantendelen zoals bladeren en takjes.

Wurgslang

Slangen zijn reptielen, ze voelen koud aan. Ze hebben geen pootjes en glijden over de grond. Ze hebben een schubbenhuid. Er zijn heel veel soorten slangen. Kleine slangen die op wormen lijken. En grote, dikke slangen zoals de anaconda.Wurgslangen zijn niet giftig. Zij verstikken hun prooi. Grote slangen kunnen heel grote prooien wurgen, zoals geiten.

Slangen kunnen niet kauwen en slikken de prooi helemaal door!