REPTIELENGROT

Heb jij een fascinatie voor reptielen? Bezoek dan eens onze reptielengrot.
Hier leven diverse soorten zoals slangen, spinnen, vissen en een kameleon.

Rattenslang

De rode rattenslang, ook wel korenslang genoemd, is de meest voorkomende rattenslang die als huisdier wordt gehouden. Het is een beweeglijke wurgslang die voorkomt in verschillende, mooie kleurvarianten. Van oorsprong komt de rattenslang voor in het zuidwesten van de VS en in het noorden van Mexico. Hij is ’s avonds en ’s nachts actief en jaagt op knaagdieren en vogels.

Piranha

De piranha is een zoetwatervis en hij komt voor in de rivieren van de Zuid Amerikaanse jungle. Hij is is vrijwel ieder land in Zuid-Amerika te vinden. Recent zijn ze ook verschenen in het zuiden van de VS. De piranha staat bekend om zijn agressie. De mond van de piranha zit vol met scherpe, driehoekige tanden, die bij afbreken weer vervangen worden.

Duizendpoot

De duizendpoot is een langgerekt dier met heel veel pootjes. Het zijn er echter lang geen duizend. Sommige soorten hebben maar een paar tiental pootjes, andere soorten hebben tweehonderd paar poten. Aan hun kop hebben ze twee lange voelsprieten en twee grote gifkaken. De meeste duizendpoten zijn bruin tot grijs van kleur. Soorten uit de tropen zijn soms giftig en hebben felle waarschuwingskleuren.

Kameleon

De kameleon is een van de bekenste reptielsoorten. Hij zich kan heel snel en volledig van kleur veranderen en kan daarmee bijna elke mogelijke kleur of kleurencombinatie aannemen. De kameleon past zich niet zomaar aan elke achtergrond aan qua kleur. Een kameleon verandert in principe alleen van kleur wanneer er sprake is van stress of bedreigingen vanuit de omgeving. Wanneer een kameleon rustig is en zich op zijn gemak voelt zal hij niet van kleur veranderen.

Spinnen

Spinnen zijn er in diverse vormen, kleuren en maten. Een aantal tropische soorten wordt groter en heeft soms bonte kleuren, een markante lichaamsvorm of karakteristieke uitsteeksels. De meeste spinnen hebben echter een goede camouflage. Een aantal spinnen is zo sterk gecamoufleerd dat ze niet meer als zodanig te herkennen zijn. Voorbeelden zijn spinnen die lijken op dierlijke uitwerpselen of plantendelen zoals bladeren en takjes.

Wurgslang

Slangen zijn reptielen, ze voelen koud aan. Ze hebben geen pootjes en glijden over de grond. Ze hebben een schubbenhuid. Er zijn heel veel soorten slangen. Kleine slangen die op wormen lijken. En grote, dikke slangen zoals de anaconda.Wurgslangen zijn niet giftig. Zij verstikken hun prooi. Grote slangen kunnen heel grote prooien wurgen, zoals geiten.

Slangen kunnen niet kauwen en slikken de prooi helemaal door!